طرز تهیه آش آبغوره و خواص آن

طرز تهیه آش آبغوره و خواص آن

آش آبغوره جز غذاهای محلی شهرهای یزد ، شیراز و تبریز می باشد. بنابر نظریات طب سنتی ، مصرف این آش بسیار مفید خواهد بود و همچنین تنوع بالای مواد غذایی استفاده شده در آن موجب گردیده تا دارای خواص فراوانی باشد.

آش آبغوره از ۴ مواد غذایی شامل سبزیجات ، میوه ، حبوبات و غلات تشکیل گردیده است. در ادامه به طرز تهیه آش آبغوره و خواص آن می پردازیم.

خواص لوبیا و حبوبات

لوبیا در دسته بندی حبوبات قرار دارد. که حبوبات به علت داشتن پروتئین فراوان ، جز دسته بندی گوشت‌ ها طبقه ‌بندی می ‌شود و منبع غذایی بسیار مفیدی جهت تامین نمودن پروتئین روزانه بوده و همچنین باعث جلوگیری از مبتلا شدن به اختلالات کلیوی و پوکی استخوان خواهد شد.

میزان کلسیم ، آهن ، سدیم و پتاسیم موجود در لوبیا چشم بلبلی بسیار بالا است و همچنین این ماده غذایی دارای تیامین ، منیزیم ، نیاسین و فسفر می باشد.

خواص تره و سبزیجات

تره در دسته سبزیجات می باشد که هر صد گرم آن به تنهایی دارای ۲۵ کیلوکالری انرژی خواهد بود. مصرف تره باعث کاهش سرعت افزایش قند خون می گردد.

تره جز سبزیجات زود هضم می باشد که طعم و بوی آن بسیار ملایم ‌تر از سیر و پیاز است. مصرف تره باعث می شود تا کلسترول و فشارخون کاهش یابد و در پی آن از حملات قلبی و همچنین سکته جلوگیری خواهد نمود.

خواص آبغوره

طرز تهیه آش آبغوره

در طرز تهیه آش آبغوره و خواص آن ، همانگونه که از نامش مشخص است از آب غوره استفاده می شود. غوره میوه ای سبز رنگ و نارس انگور می باشد که بسیار مزه ترشی دارد. غوره حاوی اسیدهای آلی همانند: اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک ، اسید اگزالیک و همچنین قند می ‌باشد.

اضافه نمودن آبغوره به غذا باعث می شود تا آن را خوش‌ طعم ، مطبوع و لذیذ نماید ، که این کار باعث تحریک اشتها خواهد شد.

غوره از نظر طب سنتی مزاج سردی دارد و موجب کاهش صفرا در بدن خواهد شد. غوره برای افرادی که به چربی خون ابتلا می باشند بسیار مفید است و باعث ضد عفونی‌ شدن بدن هم می گردد.

خواص گوجه‌ فرنگی

گوجه ‌فرنگی در دسته بندی سبزیجات قرار دارد ، که به علت داشتن انرژی کم ، بسیاری از افراد از گوجه فرنگی در رژیم‌ های لاغری خود استفاده می نمایند.

گوجه ‌فرنگی به دلیل دارا بودن ویتامین‌ های A ، B ، C و همچنین مواد معدنی همانند آهن ، کلسیم و فسفر در تقویت بدن نقش بسزایی را خواهد داشت. براساس گفته کارشناسان ، مصرف آب گوجه ‌فرنگی از مبتلا شدن به سرطان پروستات جلوگیری می نماید.

خواص بلغور گندم و غلات

گندم جز گروه غلات است که یک ماده غذایی بسیار مفیدی می باشد. در بلغور گندم دارای ترکیباتی از نشاسته ، چربی ، ویتامین ‌های B1 ،B2  و… می باشد.

بلغور گندمی که در آش آبغوره استفاده می ‌شود ، سبوس بسیار کمتری خواهد داشت و در نتیجه ویتامین‌ های گروه B آن نیز کاهش می یابد که توصیه می ‌گردد مقداری سبوس به آن اضافه کنید.

مواد لازم جهت تهیه آش آبغوره

۱- لوبیا چشم ‌بلبلی: ۲۰۰ گرم

۲- بلغور گندم: ۷۰ گرم

۳- بلغور جو: ۷۰ گرم

۴- برنج: ۵۰ گرم

۵- سبزی (تره و جعفری): ۵۰۰ گرم

۶- پیاز داغ: دو قاشق سوپ خوری

۷- رب گوجه‌ فرنگی: یک قاشق سوپخوری

۸- مقداری نعناع ‌داغ

۹- مقداری نمک ، فلفل و زرد چوبه

۱۰- آبغوره: ۲۰۰ میلی ‌لیتر

طرز تهیه آش آبغوره

در طرز تهیه آش آبغوره ، ابتدا لوبیا را به مدت ۱۲ ساعت اجازه دهید تا خیس بخورد. پس از آن آب را تعویض نموده و با مقداری نمک و آب بر روی حرارت بگذارید تا به صورت نیم ‌پخت درآید.

در این هنگام بلغور گندم ، بلغور جو و برنج را نیز که در حدود دو ساعت خیس خورده اند را به لوبیا اضافه کنید. توجه داشته باشید که شعله گاز بسیار ملایم باشد. بعد از چند جوش ، سبزی خرد شده و شسته شده را نیز به همراه پیاز داغ به آن اضافه کنید.

صبر کنید تا حبوبات و غلات به صورت پخته و لعابدار شوند. پس از آن رب گوجه ‌فرنگی را به همراه مقداری روغن تفت داده و با نعناع ‌داغ به آش آبغوره خود اضافه نمایید. حدود ده دقیقه بعد ، نمک و فلفل آش را تست نمایید و آبغوره را اضافه کنید. بعد از آن که آش آبغوره کاملا لعابدار گردید ، شعله را خاموش نمایید.

نکته

۱- در آش آبغوره می ‌توانید از کوفته ‌هایی که با گوشت چرخ کرده تهیه کرده اید را در آن استفاده کنید.

۲- اگر از آبغوره تازه استفاده می نمایید ، مقدار ۲۰۰ میلی ‌لیتر و اگر آبغوره شما تازه نمی باشد و مقدار اسیدیته آن بیشتر شده است ، مقدار آن را بنا به نظر خود نصف کنید.

۳- می توانید زردچوبه را به همراه پیاز داغ تفت داده و پس از آن به آش آبغوره اضافه کنید.

۴- اگر در غذاهای خود از ادویه کاری استفاده می کنید ، می توانید در آش آبغوره خود نیز یک قاشق چایخوری ادویه کاری را اضافه نمایید.

نوشته طرز تهیه آش آبغوره و خواص آن اولین بار در آشپزی پدیدار شد.


لینک منبع

نوشته طرز تهیه آش آبغوره و خواص آن اولین بار در آموزش آشپزی. پدیدار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.